Concerten

Van mei tot oktober, op de eerste en derde zondag van elke maand, kunt u genieten van prachtige uitvoeringen. Een keur aan amateurs en (semi-)professionals treedt op in de Stompe Toren. Deze concerten beginnen om 14:00 uur. De toegang is gratis, met een collecte aan de uitgang.


21 september - Daniël van Kessel, Jeanette Kesseler en Gertjan Laan

Programma met kamermuziek en met schitterende achtergrondverhalen.

pauze

Daniël van KesselDaniël van Kessel (tenor)  koos na zijn studie Bedrijfseconomie in 2004 voor zijn passie: hij ging zang studeren aan het Rotterdams conservatorium bij Roberta Alexander, Carolyn Watkinson en Frans Huijts, waar hij in 2009 afstudeerde. Momenteel studeert Daniël bij Hanneke de Wit. Coaching kreeg hij onder andere van Howard Crook, Vinson Cole, Claron McFadden, Nico van der Meel, Alison Pearce en Udo Reinemann. Het afgelopen jaar zong Daniël de tenorsolo’s in The Messiah met het Residentie Bach Ensemble onder leiding van Jos Vermunt. Daarnaast zong Daniël zowel de evangelist als de aria’s in de Johannes, Lukas en de Matthäus Passion. Daniël sloot het Passieseizoen af in de Oosterpoort te Groningen als evangelist in de Matthäus Passion onder leiding van Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen.

Jeannette KesselerJeannette Kesseler (piano) ging na haar onderwijsakte zang met piano voor begeleiding en compositie studeren. Leraren als Eric Lotichius, Ton de leeuw, Lode de Vos en Bram Balfoort gaven haar inspiratie en kennis rondom de liederenkunst. De Stanislavsky-opleiding bij Joyce Aaron, leidde naar vele produkties. Met Bernard van Beurden kleurde ze jarenlang het T.U.D. muziektheater. Naast theater, muziek en onderwijs, werd componeren een passie in haar leven en ze gaf concerten met haar eigen muziek. Mede door vele piano master classes, waaronder de laatste van Graham Johnson, heeft ze zich ontwikkeld tot een bijzonder muzikale begeleidster. Door haar theaterervaring probeert ze muziek en theater met elkaar te combineren. Samen met Daniël van Kessel en Gertjan Laan wil ze een liederenprogramma met een vleugje theater combineren.

Gertjan LaanGertjan Laan (verteller) begon al op jeugdige leeftijd als vlaggendrager bij harmonie St. Cecilia te Nieuwendam. Niet lang daarna maakte hij zijn debuut als tweede klarinettist in dit orkest. Op zijn twaalfde stapte hij over van klarinet naar piano. In die periode maakte hij kennis met het klassieke pianorepertoire dat hem zijn hele leven is blijven achtervolgen. Na de middelbare school nam hij het besluit wiskunde te gaan studeren, en van het lesgeven in wiskunde zijn beroep te maken. Muziek blijft tot op de dag van vandaag van grote betekenis in zijn leven, zowel door het oproepen van emoties, als door het vormgeven van diezelfde emoties.


5 oktober - Juliska

Juliska, de drijvende kracht achter Tadam!, treedt op met eigen werk en met covers.


Slotconcert 19 oktober - Pazjanka Orkestra

Een fenomenale afsluiting. Wereldmuziekkwartet met romantische zigeunermuziek en met swingende Zuid-Amerikaanse muziek. Ook Ierse ballads en Franse chansons.

Pazjanka Orkestra

Pazjanka Orkestra is een wervelend wereldmuziekkwartet dat muziek maakt recht uit het hart, een romantisch zigeunerorkest, een swingend Zuid-Amerikaans combo, het vertolkt Ierse ballades en Franse Chansons en is een geroutineerd circusorkest.

Pazjanka Orkestra is in 1998 ontstaan vanuit het verlangen van de Circus Company naar een flexibel en breed inzetbaar circusorkest.


» Klik hier voor de agenda.

Voor meer informatie:
Peter Duval Slothouwer
telefoon: 023 - 5370802
e-mail: peterduval@hotmail.com