Concerten

Van mei tot oktober, op de eerste en derde zondag van elke maand, kunt u genieten van prachtige uitvoeringen. Een keur aan amateurs en (semi-)professionals treedt op in de Stompe Toren. Deze concerten beginnen om 14:00 uur. De toegang is gratis, met een collecte aan de uitgang. Met het oog op de gestegen kosten denken we dat een richtbedrag van vijf euro per persoon gewenst is. 

Elk concert wordt omlijst door een expositie in ons kerkje.


openingsconcert: 1 mei - duo Boi Akih

Boi Akih maakt mensenmuziek, kleurrijk, organisch en altijd vol passie.

De warme soepele stem van Monica Akihary en het inventieve gitaarspel van Niels Brouwer leidt het publiek langs vergezichten van een wereld vol gevoel en kleur. Een concert van het duo is een belevenis. De stem van Akihary is zeer kleurrijk. Met haar bijzondere timing en toon en charismatische persoonlijkheid raakt ze de luisteraar meteen in het hart. Simon Broughton, hoofdredacteur van het internationaal toonaangevende Brits-muziektijdsschrift Songlines schreef: "Boi Akih have a unique sound that is intensely moving and spiced with virtuoso improvisations. Through breathtaking and compelling concerts, they have built bridges between East & West".

Inmiddels heeft Boi Akih een uniek repertoire ontwikkeld, waarbij de culturele ‘oorsprong’, muziek-tradities uit Indonesië, Nederlandse (Europese) jazz en geïmproviseerde muziek, klassiek Indiase muziek en Afrikaanse traditionele muziek de basis vormen voor compositie, improvisatie en tekst. Met het programma Circles in a Square Society, Philosophy of Love en de cd’s Yalelol, Uwa i en Lagu Lagu, heeft Boi Akih een eigen muzikaal vocabulaire ontwikkeld, waarin klanken en elementen uit verschillende tradities een nieuwe betekenis krijgen.

De Volkskrant kopte na het concert in het Bimhuis "Fabelachtige zang en meesterlijk gitaarspel in een eigen universum".


15 mei - Tadam!

Tadam! is een mooie groep eigenzinnige vrouwen uit Alkmaar en omstreken, die de liefde voor wereldmuziek delen. Tadam! zingt meerstemmige wereld-muziek, meestal a capella, soms met percussie, dan weer met een accordeon, fluit of klarinet. Inge Siezenga begeleidt enkele nummers met gitaar, harp of percussie. En dat alles onder bezielende leiding van Juliska Yonne.

Tadam! zingt liederen uit alle windstreken, van Lapland tot Zuid-Afrika, van Rusland tot Chili. Muziek die vaak van vader op zoon of van moeder op dochter is doorgegeven. Muziek die gezongen wordt bij alle hoogte- en dieptepunten van het leven. Dus opzwepende dansliederen, lieve wiegeliedjes, statige en vrolijke bruiloftsliederen, blije liedjes over de liefde die komt, melancholieke liedjes over de liefde die gaat.

Tadam! zingt bruisend Braziliaans, heerlijk Hongaars, schitterend Schots, yin & yang Japans, grappig Grieks, zwierig Zweeds, fel Fins en poëtisch Perzisch. Komt dat zien en vooral horen!.

Tadam!


5 juni - Haarlem Jazzkoor

Het koor wordt geleid door Bas ’t Hart en wordt begeleid door Joop Kooger (drums en zang), John Erich (bas) en Jasper Swank (piano).


19 juni - Trio Torno Tango

Torno Tango is tango met een twist. Zangeres Marlies Gadellaa en de gitaristen Jan-Willen Dubbeldam en Dick Hermsen vertolken hartstocht, verdriet, verlatenheid en heimwee.


3 juli - Conservatorium Amsterdam

Aanstormende talenten laten horen wat zij in hun mars hebben


17 juli - Duo Sophie-Louise (harp/fluit)

Sophie van Dijk (harp) en Louise Berendsen (fluit) laten werken horen uit hun programma Zindering en Verstilling.


7 augustus - Pianoduo Beth & Flo

Elsbeth Remijn & Claudette Verhulst hebben naast hun liefde voor klassieke muziek ook affiniteit met theater. Zij hebben dan ook een vleugje theater verwerkt in hun concerten


21 augustus - Pien Straesser

Sopraan Pien zal zich op deze zondag laten leiden door werken van oa Piazzola. Daarbij zal ook de bandoneon niet ontbreken.


4 september - El Coro, salsakoor

Een middagje warme, intense, melancholieke muziek. Een echt nazomers Zuid-Amerikaans feestje.


18 september - Conservatorium Amsterdam

Zoals ieder jaar laat het Conservatorium weer zien welke talenten er rondlopen.


2 oktober - Brother Flower

Een heerlijke pop/coverband bestaande uit Jeroen te Loo (zang, gitaar), Ida Bastiaansen (viool, zang), Jan van der Linden (zang, percussie en gitaar), Irene Verbaan (bas) en Peter Cammermans (toetsen, accordeon, gitaar, zang en banjo).


slotconcert: 16 oktober - Wereldkoor Haarlem

Melodieën uit de hele wereld onder de bezielende leiding van Tatiana Lina. Van Spaans tot Fins, van Swahili tot Moluks.


» Klik hier voor de agenda.

Voor meer informatie:
Peter Duval Slothouwer
telefoon: 023 - 5370802
e-mail: peterduval@hotmail.com