Concerten

Van mei tot oktober, op de eerste en derde zondag van elke maand, kunt u genieten van prachtige uitvoeringen. Een keur aan amateurs en (semi-)professionals treedt op in de Stompe Toren. Deze concerten beginnen om 14:00 uur. De toegang is gratis, met een collecte aan de uitgang.

Elk concert wordt omlijst door een expositie in ons kerkje.


5 oktober - Juliska

Juliska treedt op met eigen werk en met covers. Ze wordt begeleid door Juan Miguel Amador Martinez en door Niels Brouwer. 

Juan Miguel Amador Martinez (Alicante) begon op 8 jarige leeftijd klarinet te spelen. Studeerde aan het conservatorium in Murcia, later basklarinet in Amsterdam. Daar richtte hij het Avlitria Ensemble op. Dat speelde klassiek-romantische stukken van Von Weber, Mozart, Beethoven e.a. Met het ensemble "Avlitria new music" speelde hij hedendaagse muziek. In Oostenrijk en Duitsland heeft hij met tal van groepen samengewerkt. Bij het het Nieuw Nederlands Basklarinet Collectief en het Utrechts Blazer Ensemble speelde hij als solist.

Tijdens zijn studie jazzgitaar aan het conservatorium tourde Niels Brouwer al met ex Fela Kuti bassist. In 1996 richt hij samen met Monica Akihary Boi Akih op. Vanaf het begin was deze band al een succes. Ze hebben vele cd's gemaakt, zowel als duo als met een zesmansformatie en ze tourden afgelopen jaren in Afrika, Rusland, Mexico, India, Canada, Indonesie en Maleisie. Daarnaast heeft Niels ook muziek geschreven voor theaterprodukties en voor een documentaire.

Juliska Yonne was als kind al bezig liedjes en toneelstukjes te maken. Met een vriendin gaf ze voorstellingen in de garage. Ze heeft de theaterschool en het conservatorium gedaan. Ze speelde in een film en in verschillende theaterprodukties en heeft veel muziektheater voorstellingen met kinderen gemaakt. De laatste jaren werkt ze vooral met koren (o.m. met Tadam!) en legt ze zich steeds meer toe op het schrijven/componeren, zingen en spelen.


Slotconcert 19 oktober - Pazjanka Orkestra

Een fenomenale afsluiting door een fenomenaal wereldmuziekkwartet.

Een accordeonist (Henk Meulenbeld), een violist (David van Aalderen), een gitarist (Tivo Beunk) die ook slagwerk beroert, ondersteund door het warme geluid van de contrabas (Ad van Beusekom) vormen samen het kwartet Pazjanka Orkestra. Naast deze instrumenten zingen alle bandleden. Elk bandlid heeft een eigen zanggeluid en genre waar ie zich in thuis voelt Binnen Pazjanka Orkestra komen al die instrumenten, stemmen en muzikale voorkeuren samen. Zo ontstaat er een warm, zoemend, soms vulkanisch uitbarstend kwartet, dat ervoor gekozen heeft deze passies voor muziek samen te voegen.

Van ‘Gypsy-muziek’ naar ‘het Chanson’,
van ‘Irish Reel’ naar ‘Klezmer’,
‘Cubaanse Son’ of toch Nederlands repertoire?
Deze afwisseling van stijlen geeft Pazjanka Orkestra een origineel en eigen geluid.

Pazjanka Orkestra

Pazjanka Orkestra is een wervelend wereldmuziekkwartet dat muziek maakt recht uit het hart.


» Klik hier voor de agenda.

Voor meer informatie:
Peter Duval Slothouwer
telefoon: 023 - 5370802
e-mail: peterduval@hotmail.com