Concerten

Van mei tot oktober, op de eerste en derde zondag van elke maand, kunt u genieten van prachtige uitvoeringen. Een keur aan amateurs en (semi-)professionals treedt op in de Stompe Toren. Deze concerten beginnen om 14:00 uur. De toegang is gratis, met een collecte aan de uitgang. Met het oog op de gestegen kosten denken we aan een richtbedrag van zeven euro vijftig per persoon.

Elk concert wordt omlijst door een expositie in ons kerkje.


Zomerseizoen 2018


6 mei - Flowertown Jazzband

De Flowertown Jazzband is Haarlems oudste dixielandorkest, opgericht in de jaren vijftig. De huidige bezetting kreeg in de jaren tachtig gestalte; het was toen dat zij voor de KLM op tournee gingen door Spanje, Zimbabwe, India en Engeland. Zij speelden op de Televizierringuitreiking van Jos Brink en Hennie Huisman, en ze waren te beluisteren op de AVRO-radio.

De band speelt in de New Orleanstraditie, dus lekker swingen.

Piet Glas (trombone), Henk Scheffer (bas), George Gussenhoven (drums), Wil van Schaik (banjo/gitaar), Peter van Litsenburg (trompet), Adam Spoor (rieten/zang)


20 mei - Trio Orionis

Het Trio Orionis bestaat uit Willem Bijleveld (viool), Carla Vermeulen (piano), René Reijnhart (cello).

Zij bieden een programma met jonge composities voor pianotrio van beroemde componisten:


3 juni - trio Sweet Silver met combo

a trip down memory lane

Zangtrio Sweet Silver uit Warnsveld Gelderland bestaat uit Sabine Harmsen, Sabine van Oostveen en Marjolein Brinkman. Sweet Silver zingt heerlijke driestemmige jazznummers van vroeger, maar ook hedendaagse nummers in een jazzy jasje, veelal in de stijl van The Andrews Sisters of The Boswell Sisters.

nieuw combo

Sweet Silver speelt sinds mei 2017 met een eigen combo dat bestaat uit Louis Houët (piano en trompetviool), Wil van Schaik (basgitaar) en Ton Damm (saxofoon en klarinet). Het trio trad voor het eerst op met dit nieuwe combo tijdens Doesburg Jazz in november 2017. 


17 juni - Conservatorium Amsterdam


1 juli - Tri Szerelem


15 juli - Jonny Lane & Pete Perch


5 augustus - The Guitar Connection


19 augustus - Noortje Vredeveld


2 september - Nicoline Snaas trio


16 september - Conservatorium Amsterdam


7 oktober - Haarlem Jazzkoor


21 oktober - The Busquito’s


» Klik hier voor de agenda.

Voor meer informatie:
Peter Duval Slothouwer
telefoon: 023 - 5370802
e-mail: peterduval@hotmail.com