Concerten

Van mei tot oktober, op de eerste en derde zondag van elke maand, kunt u genieten van prachtige uitvoeringen. Een keur aan amateurs en (semi-)professionals treedt op in de Stompe Toren. Deze concerten beginnen om 14:00 uur. De toegang is gratis, met een collecte aan de uitgang. Met het oog op de gestegen kosten denken we aan een richtbedrag van zeven euro vijftig per persoon.

Elk concert wordt omlijst door een expositie in ons kerkje.

Zomerseizoen 2017


3 september - Serenatella

De mooiste liederen uit Sicilië, Napels en Rome door Alessandra Serena (zang/accordeon) en Nelleke ter Berg (zang/gitaar).

Serenatella is een klassiek ensemble dat zich specialiseert in het verzamelen, arrangeren en uitvoeren van Italiaanse volksmelodieën. Naast de meer bekende Napolitaanse en Siciliaanse liederen vertolkt Serenatella ook de onterecht vergeten liederen uit Rome, die in hun dramatiek, humor en rijke stembuigingen niet onderdoen voor hun zuiderburen.

De geraffineerde arrangementen, het sprankelende stemgeluid en de subtiele theatrale presentatie van Serenatella zorgen voor een avond waar ook de niet-Italië-liefhebber nog lang van nageniet.

Vanaf 2016 biedt Serenatella een vernieuwd programma aan. Niet alleen heeft het duo weer schatgegraven in het oneindige patrimonium van het Italiaanse volkslied; nieuw is ook dat Serenatella nu enkele kunstliederen en kameraria’s toevoegt. Componisten als Rossini, Donizetti en Paolo Tosti lieten zich inspireren door de prachtige eigen volksmelodieën. Voeg daarbij liederen en gitaarsonates van Giuliani en eigen bewerkingen van het lichtere repertoire uit eerste helft van de 20e eeuw, en er ontstaat een programma waar iedere elegante, feestelijke en intieme locatie van zal watertanden.


17 september - talenten van het Conservatorium Amsterdam.


1 oktober - ...

nog niet bekend, nadere informatie volgt.


15 oktober - slotconcert - Bert van Baar

Bert van Baar, kleinkunstenaar en troubadour, met onder andere liedjes over de kuststreek.

Bert van Baar (1955) treedt op met eigen werk, Nederlandstalig, Noord-Hollands en (verstaanbaar) Westfries. Uit recensies: "Muziek, taalkunst en humor vervlochten." En: "Liefde voor het Noord-Hollands landschap centraal." De een noemt hem troubadour, de ander singer/songwriter, multi-instrumentalist, vocaal verslaggever van zijn tijd... en het klopt allemaal wel een beetje.

In zijn liedprogramma's begeleidt hij zichzelf op toetsen en snaren, gitaren, accordeon, tweerijer, hommel. Bert van Baar (Groet) werkte een kwart eeuw voor kranten en tijdschriften, onder meer voor het legendarische maandblad Grasduinen.

Sinds 1995 is hij full-time kleinkunstenaar en zag hij drie programma's in première gaan op Terschellings Oerol.


» Klik hier voor de agenda.

Voor meer informatie:
Peter Duval Slothouwer
telefoon: 023 - 5370802
e-mail: peterduval@hotmail.com