Concerten

Van mei tot oktober, op de eerste en derde zondag van elke maand, kunt u genieten van prachtige uitvoeringen. Een keur aan amateurs en (semi-)professionals treedt op in de Stompe Toren. Deze concerten beginnen om 14:00 uur. De toegang is gratis, met een collecte aan de uitgang. Met het oog op de gestegen kosten denken we aan een richtbedrag van vijf euro per persoon.

Elk concert wordt omlijst door een expositie in ons kerkje.


7 augustus - pianoduo Beth & Flo

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken.

Elsbet en Claudette namen met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko.

Elsbeth Remijn & Claudette Verhulst hebben naast hun liefde voor klassieke muziek ook affiniteit met theater. Zij hebben dan ook een vleugje theater verwerkt in hun concerten.

Zie hun website: Beth & Flo


21 augustus - Pien Straesser

Pien zal zich op deze zondag laten leiden door werken van oa Piazzola. Daarbij zal ook de bandonéon niet ontbreken.

Pien Straesser (sopraan) en Martin de Ruiter (bandoneón) spelen Argentijnse tango’s. Op het programma staan klassieke gezongen tango’s zoals El choclo en Naranjo en Flor, maar ook moderne Piazolla tango’s als Los Pajaros Perdidos.

Voor meer info: www.pienstraesser.nl


4 september - El Coro, salsakoor

Een middagje warme, intense, melancholieke muziek. Een echt nazomers Zuid-Amerikaans feestje.


18 september - Conservatorium Amsterdam

[details van het programma nog niet bekend]


2 oktober - Brother Flower

Een heerlijke pop/coverband bestaande uit Jeroen te Loo (zang, gitaar), Ida Bastiaansen (viool, zang), Jan van der Linden (zang, percussie en gitaar), Irene Verbaan (bas) en Peter Cammermans (toetsen, accordeon, gitaar, zang en banjo).


slotconcert: 16 oktober - Wereldkoor Haarlem

Melodieën uit de hele wereld onder de bezielende leiding van Tatiana Lina. Van Spaans tot Fins, van Swahili tot Moluks.


» Klik hier voor de agenda.

Voor meer informatie:
Peter Duval Slothouwer
telefoon: 023 - 5370802
e-mail: peterduval@hotmail.com