Concerten

Van mei tot oktober, op de eerste en derde zondag van elke maand, kunt u genieten van prachtige uitvoeringen. Een keur aan amateurs en (semi-)professionals treedt op in de Stompe Toren. Deze concerten beginnen om 14:00 uur. De toegang is gratis, met een collecte aan de uitgang. Met het oog op de gestegen kosten denken we dat een richtbedrag van vijf euro per persoon gewenst is. 

Elk concert wordt omlijst door een expositie in ons kerkje.


6 sep - Duo Rumbadama

Leticia Bal: (marimba, backing vocals, campana + clave-pedal, loop station)
Delia Gonzalez: (leadvocals, maracas, guiro)

Van fascinerende verstilde eigen composities op marimba tot meeslepende swingende wereldmuziek met een vet accent op Cubaanse Son. De gedurfde, eigenzinnige instrumentatie en arrangementen van dit drie jaar geleden door Leticia Bal opgerichte duo zorgt voor een fascinerend en uniek geluid en een drive waarbij je voor maanden energie en inspiratie opdoet.

Na haar conservatoriumopleiding (latin percussie/slagwerk) en twintig jaar ervaring in de meest vooraanstaande latin- en salsa-orkesten vond Leticia het tijd worden voor een nieuwe, geheel eigen vertaling van de muziek die haar leven heeft bepaald: latin. Eigenwijs als ze is ontwikkelde ze zelf methodes om de muziek die ze al zo lang speelde te vertalen naar marimba, geen voor de hand liggend instrument voor deze muziekstijlen, maar wel betoverend en fascinerend.

RumbadamaAls 'duo-maatje' kon ze geen betere kiezen dan de in Havana geschoolde Cubaanse zangeres Delia Gonzalez, die, naast dat ze zangeres is van wereldklasse, voortreffelijk en zeer 'groovy' handpercussie speelt. Wat Delia vasthoudt swingt, waar ze naar kijkt begint al te dansen....

Samen hebben Leticia en Delia een grote staat van (podium-)dienst: ze traden onder andere op in het Tropentheater, Vredenburg (met Leticia's latin-orkest ‘Leticia y su Rumbadama’), op het festival Dias Latinos, in de Oosterpoort, in clubs, theaters, feesten en op vele, vele festivals.

In 2010 verscheen Leticia's eerste solo-cd, die lovend is ontvangen in de Nederlandse (vier sterren in de Volkskrant!) en de internationale pers. Het duo is hierop met twee nummers te horen. Deze cd is na afloop van elk concert te koop.

Bezoek voor meer informatie de Rumbadama-website: www.leticiabal.nl/85585482


» Klik hier voor de agenda.

Voor meer informatie:
Peter Duval Slothouwer
telefoon: 023 - 5370802
e-mail: peterduval@hotmail.com