Op zondagen van mei tot oktober exposeren kunstenaars uit de regio hun werk in de Stompe Toren. Tijdens deze exposities is het kerkje geopend van 12:00 tot 16:30 uur. Toegang is gratis. Elke expositie is in principe op twee achtereenvolgende zondagen te zien.


14 en 21 september - André Meijer

beelden tekeningen schilderijen

André, Lida en Nick Meijeren groeiden op en wonen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Alledrie vinden ze het leuk om creatief en kunstzinnig bezig te zijn en ze willen dit graag gezamenlijk exposeren in de bijzondere en mooie ambiance van het kerkje.

De beelden van André, uitgevoerd in brons en speksteen, kenmerken zich door de liefde voor het dier.

Zoon Nick laat zich vooral inspireren door de steen zelf en door de cultuur van Nieuw Zeeland. Zijn spekstenen beelden hebben voornamelijk organische vormen.

Lida werkt haar inspiratie uit op papier of doek met verschillende onderwerpen en materialen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail: info@ds-ruitersport.nl

André Meijer


28 september en 5 oktober - Jaap Kwakman

schilderijen

Jaap Kwakman is in Haarlem geen onbekende. Hij is als leraar en directeur werkzaam geweest in het Haarlemse speciale onderwijs (Paulusschool. Daaf Gelukschool).

In 1989 ging hij met de vut en kreeg toen alle tijd om zich meer te gaan bezighouden met zijn hobby's: tekenen en schilderen. Aanvankelijk schilderde hij bij een kunstenares uit Amsterdam, Marcella van Zanten, voornamelijk modellen en portretten. De laatste jaren maakt hij deel uit van een schildersgroep onder leiding van de Haarlemse kunstenaar Helmuth van Galen. Inmiddels heeft hij een omvangrijk portfolio opgebouwd, dat bestaat uit portretten, landschappen en stadsgezichten, waarvan er hier een aantal geëxposeerd zijn.

Zijn werk was eerder te zien:


12 en 19 oktober - Sjoerd de Vries

schilderijen, litho's en lino-afdrukken

Sjoerd de Vries (Leeuwarden, 1907 - Haarlem, 1987) volgde zijn opleiding aan de Vrije Haarlemse Schildersschool. Hij was een leerling van Jan Visser. Hij was schilder, tekenaar, linosnijder, illustrator, wandschilder en vervaardiger van gouaches.

Sjoerd de Vries - muzikanten


» Klik hier voor de agenda.

Voor meer informatie:
Ineke de Vries
e-mail:    inezdevries@outlook.com
telefoon: 071-5218092

Ook wanneer u zelf eens zou willen exposeren.