Exposities

Op zondagen van mei tot oktober exposeren kunstenaars uit de regio hun werk in de Stompe Toren. Tijdens deze exposities is het kerkje geopend van 12:00 tot 16:30 uur. Toegang is gratis. Elke expositie is in principe een gehele maand op alle zondagen te bezoeken.


7, 14, 21 en 28 augustus - Joop de Beer

Joop de Beer (Uitgeest, 1948) beoefent het kunstschilderen al zo’n vijfentwintig jaar. Oorspronkelijk in alle mogelijke technieken, echter de laatste jaren beperkt hij zich tot het schilderen met acrylverf, maar vooral tot het aquarelleren.

Vele jaren heeft Joop als cursist deelgenomen aan cursussen bij de Uitgeester stichting “De Kuil”, en later bij de stichting “Perspectief” in Bakkum in de gemeente Castricum. Zijn voorkeur gaat uit naar het schilderen van de realistische weergave, waarbij details niet worden vermeden. Gedurende inmiddels ruim vijftien jaar treedt Joop op als docent “Tekenen en Schilderen” bij de Cultureel Creatieve stichting “de Nieuwe Kuil” in Uitgeest, waarvan hij tevens voorzitter is.

's Zomers werkt hij graag in een stedelijke omgeving, onder andere op locatie in Amsterdam, Haarlem en Alkmaar.

BergbeklimmerKarpers


4, 11, 18 en 25 september - Hans Balk (fotograaf)

Hans Balk is gegrepen door de fotografie. Hij vindt het elke keer weer een uitdaging om van alledaagse dingen geen cliché-foto te maken, maar om juist te proberen een gevoel of gedachte op te roepen. In sommige gevallen wordt een bepaald object niet of nauwelijks bekeken, maar kan hij het op zo'n manier fotograferen dat het een gevoel begint op te roepen en daardoor waarde krijgt. ‘The ordinary evolves into something special’. Het mooiste van fotograaf zijn is dat je met je foto's een beleving kunt doorgeven aan je kijker. "Een foto is goed als het verbeeldt wat je voelt. Je kunt er zo ontzettend veel mee vertellen." Fotografie is zijn taal.

In zowel zijn vrije werk als in zijn portretten laat hij dit uitgangspunt terugkomen.

Kijk voor meer info op www.balkphotoart.com


2, 9 en 16 oktober - Anne Marie van Dijk

Anne Marie van Dijk (1957) tekent sinds ze een potlood kan vasthouden. Tekenen was haar tweede vak tijdens haar lerarenopleiding en ze volgde verschillende cursussen. De afgelopen jaren heeft ze veel nieuw werk gemaakt. Haar favoriete materialen zijn olieverf en acryl en ze werkt bijna altijd op doek, soms klein, soms heel groot.

Verschillende vormen van moderne kunst inspireren haar. Dat geldt ook voor de natuur. "Ik loop graag in het bos en heb gedurende twee jaar bomen geschilderd. Het verveelt niet. Ik zie steeds iets anders dat me boeit. De foto's die ik maak tijdens het wandelen en mijn herinneringen aan mooie plekken helpen me bij het schilderen."

Afgelopen zomer deed ze in IJsland inspiratie op voor een volgende reeks schilderijen. Er zijn daar weinig bomen ...

Waterversnelling


» Klik hier voor de agenda.

Voor meer informatie:
Mw. Mary Hopman-Walter
e-mail: mhopmanw@gmail.com
telefoon: 020-4976186

Ook wanneer u zelf eens zou willen exposeren.