Op zondagen van mei tot oktober exposeren kunstenaars uit de regio hun werk in de Stompe Toren. Tijdens deze exposities is het kerkje geopend van 12:00 tot 16:30 uur. Toegang is gratis. Elke expositie is in principe op een aantal achtereenvolgende zondagen te zien.


19 en 26 juli - Adriaan Brand

Adriaan Brand is fotograaf, gespecialiseerd in bewerkingen. Zijn uitgangspunt is de werkelijkheid zoals die zich aan hem voordoet, maar door het uitlichten van bepaalde elementen en het samenvoegen met andere creëert hij een wereld die herkenbaar oogt, maar bij nadere beschouwing vragen oproept.

Met deze extra gelaagdheid krijgt zijn werk een plaats in de kunstwereld.

industrieterrein


2, 9, 16, 23 en 30 augustus - Lily Keijzer, schilderijen

De Kosmische Kleuren Cirkel gebruikt bij het onderwerp bomen, de dagen van de week en de natuur, een filosofisch-historisch gedachtengang.

Processen in de natuur, en dan bedoelt ze ook de innerlijke processen, zowel binnen als buiten onszelf zichtbaar, interesseren haar mateloos. U ziet op deze tentoonstelling hoe kosmische processen zich uitdrukken onder andere in de bomen om ons heen. Denk maar aan de invloed van de maan, de werking van de zon op, onder andere, het bloeien van de bomen. Het water dat zo sterk aangetrokken wordt in de boom, een berk drinkt bijvoorbeeld 600 liter per dag. Al deze levensprocessen bestudeert ze om ze in haar schilderijen te verwerken en te laten zien. Ze is benieuwd of u er zelf een beeld bij krijgt.

U ziet onder andere schilderijen van de dagen van de week met hun namen, gerelateerd aan de planeten. Reeds de Assyriërs gaven deze namen aan de dagen van de week, omdat ze de invloed hiervan waarnamen.

Bezoek haar website: www.paintart-lilykeijzer.nl


6, 13, 20 en 27 september - Leo van Langen

Leo is woonachtig in Frankrijk en heeft deze periode gereserveerd om ons kennis te laten maken met zijn werken.


4, 11 en 18 oktober - Giselle Hunia


» Klik hier voor de agenda.

Voor meer informatie:
Mw. Mary Hopman-Walter
e-mail: mhopmanw@gmail.com
telefoon: 020-4976186

Ook wanneer u zelf eens zou willen exposeren.